5 жеңіл рецепт: Жаңа жылдағы тамаша бас тағамдар | Лайқос

Жаңа жылға арналған басты тағам: ерлерге арналған 5 қарапайым рецепт

Жаңа жыл – асүйде керемет аспаздың шеберлігін танытудың тамаша себебі: көз тартарлық, дәмді, тойымды тағам – әрі бүкіл компанияның құрметіне бөленетініңіз сөзсіз. Лайқос келе жатқан мерекеге арналған басты тағамдардың бес қарапайым рецептісін ұсынады.

Апельсин және гүлшетенмен көмештелген тауық

5 жеңіл рецепт: Жаңа жылдағы тамаша бас тағамдар | Лайқос

Дайындау уақыты: ~1 сағат 20 минут

45 порция

Ингредиенттер:

  • шөже немесе тауық – 1,2-1,5 кг
  • апельсин – 1-2 дана
  • сарымсақ – 4 тіс
  • гүлшетен – 2-3 бұтақша
  • тұз, бұрыш – дәміне қарай
  • өсімдік немесе сары май

Қалай дайындау керек

Тауықты май, тұз және бұрышпен ысқылаңыз. Апельсинді дөңгелектеп тураңыз, сарымсақты сәл езіп тастаңыз. Барлығын қаңылтыр табаға салыңыз да, үстіне гүлшетенді қойыңыз. 1 сағат бойы 200°C температурада пісіріңіз.

Терияки тұздығындағы сиыр еті

5 жеңіл рецепт: Жаңа жылдағы тамаша бас тағамдар | Лайқос

Дайындау уақыты: ~40 минут

34 порция

Ингредиенттер:

  • сиыр еті (жұқа жапырақтары немесе стейк) – 500 г
  • терияки тұздығы – 150 мл
  • сарымсақ – 2 тіс
  • күнжіт – қалауыңызша
  • қуыруға арналған май

Қалай дайындау керек

Етті турап, қатты отта қызарғанша дейін қуырып алыңыз да, ұсақталған сарымсақты қосыңыз және терияки тұздығын құйыңыз. 10-12 минут бойы бұқтырыңыз. Үстіне күнжіт себіңіз.

Лимон мен сары май қосылған арқан балық

5 жеңіл рецепт: Жаңа жылдағы тамаша бас тағамдар | Лайқос

Дайындау уақыты: 25 минут

34 порция

Ингредиенттер:

  • арқан балықтың стейкі немесе сүбесі – 600-800 г
  • лимон – 1 дана
  • сары май – 50 г
  • тұз, бұрыш, аскөк

Қалай дайындау керек

Арқан балықты фольганың бетіне қойып, тұз және бұрышпен ысқылаңыз. Үстіне май кесектерін, лимон тілімдері мен аскөкті салыңыз. Фольганы орап, 20 минут бойы 200°C температурада пісіріңіз.

Сыламадағы сөлді шошқа қабырғалары

5 жеңіл рецепт: Жаңа жылдағы тамаша бас тағамдар | Лайқос

Дайындау уақыты: ~1,5 часа

46 порция

Ингредиенттер:

  • шошқа қабырғалары – 1-1,2 кг
  • бал – 2 ас қ.
  • соя түздығы – 4 ас қ.
  • паприка – 1 ш. қ.
  • сарымсақ3 тіс
  • тұз, бұрыш

Қалай дайындау керек

Соя тұздығын, бал, дәмдеуіштер мен сарымсақты араластырыңыз. Қабырғаларды маринадпен жағып, кем дегенде 20 минутқа (бұдан да көп уақытқа болады) қалдыра тұрыңыз. 70-80 минут бойы 180°C-та, ал соңғы 10 минутта – алтын түсті қабық пайда болғанша дейін максималды температурада пісіріңіз.

Көктал

5 жеңіл рецепт: Жаңа жылдағы тамаша бас тағамдар | Лайқос

Дайындау уақыты: от 1 до 1,5 часов

68 порция

Ингредиенттер:

  • ірі балық (әдетте тұқы) – 1,5-2 кг
  • пияз – 2-3 дана
  • қызанақ – 2-3 дана
  • майонез немесе қаймақ – 3-4 ас қ.
  • балыққа арналған дәмдеуіштер
  • тұз, бұрыш
  • лимон

Қалай дайындау керек

Балықты «кітапша» түрінде кесіп, тұз бен бұрышты себіңіз. Қаймақ немесе майонезді жағып шығыңыз. Үстіне пияз сақиналары мен қызанақ тілімдерін салыңыз. Көктал пешінде немесе мангалда 40-60 минуттай (тұмша пеште – бұдан көбірек, шамамен 1 сағат бойы 190°C температурада) пісіріңіз. Дастарханға ұсынар алдында үстіне лимон шырынын бүркіңіз.

Как вы оцените статью?
[Total: 0 Average: 0]

Оставить комментарий


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.