Қандай рамендар ең дәмді және оларды одан бетер дәмдірек етудің тәсілдері - Лайқос

Қандай рамендар ең дәмді және оларды одан бетер дәмдірек етудің тәсілдері

Рамен күллі әлем бойынша тамақ талғағыштардың жүректерін жаулап алғаны қашан. Хош иісті сорпа, серпімді кеспе, алуан түрлі дәмдеуіштер мен тұздықтар комбинациясын өзіңіздің талғамыңызға қарай ауыстырып отыруға болады. Лайқос раменнің қандай негізгі түрлері мен ингредиенттері бар екенін біліп алып, сондай-ақ оны әзірлеудің қадамдық үдерісін зерттеді және оны әлдеқайда дәмдірек етудің амалын ойлап тапты.

Бұл мақала орыс тілінде: Какие рамены самые вкусные и как сделать их еще вкуснее: лучшие рецепты рамена

Рамен жапондық тағам болып саналады, дегенмен ол қытай асханасынан алынған. Ол көбінесе соя тұздығы немесе мисо пастасы қосылған ет немесе балық сорпасымен бірге ұсынылатын бидай кеспесінен тұрады. Раменге көбінесе қосылатын ингредиенттер: ет (әдетте бұл шошқа еті), пісірілген жұмыртқа, балдыр, жүгері, көк пияз.

Раменнің негізгі түрлері

Сёю (Shoyu)

Сёю соя тұздығы негізінде әзірленеді, өйткені ол сорпаға терең, әрі жеңіл тәттілігі бар қанық дәмді береді. Әдетте сорпаны тауық немесе шошқа етінен пісіреді, кейде балық қосып дайындайды. Сёю ерекшелігі – мөлдір қоңыр сорпа, ол жіңішке, толқынды кеспемен керемет үйлеседі.

Мисо (Miso)

Мисо әдетте мисо пастасы негізінде жасалады: бұл сорпаға бай, әрі татымды дәм береді. Раменнің бұл түрі әсіресе Хоккайдода кеңінен танымал, бұл жерде оны көбінесе жүгері және сары май қосып дайындайды. Сорпасы қою, қанық келеді, әрі тығыз және сәл созылмалы кеспемен керемет үйлеседі.

Сио (Shio)

Сио – бұл раменнің ең бір жеңіл және қарапайым түрі. Оның сорпасы тұз негізінде жасалады, өзі мөлдір, ақшыл және таза, сергітетін дәмге ие болып келеді. Кеспесі негізінен жұқа және түзу болады.

Тонкоцу (Tonkotsu)

Тонкоцу шошқа сүйегінің негізінде жасалады, әрі ол құрамы қою және түсі сүттей аппақ болғанша дейін бірнеше сағат бойы пісіріледі. Раменнің бұл түрі қанық кремді дәм мен хош иіске ие болып келеді. Тонкоцуға арналған кеспе әдетте жұқа және түзу келеді, сонда ол қою сорпамен тамаша үйлесімді болады.

Цуке (Tsukemen)

Цуке басқа түрлерге қарағанда кеспе мен сорпаның бөлек ұсынылуымен ерекшенеді. Тамақ ішер алдында кеспені қоюланған сорпаға малып алады. Цукеге арналған сорпаны көбінесе соя тұздығы немесе мисо пастасымен дайындайды, ал кеспесі – анағұрлым қалың және тығыз болып келеді.

Раменге не салады

  1. Кеспе: әдетте бидай кеспесі алынады, оның қалыңдығы мен пішіні әртүрлі болуы мүмкін.
  2. Сорпа: негізгі компонент. Соя тұздығы, мисо немесе тұз қосылған ет (тауық еті, шошқа еті, сиыр еті) немесе теңіз өнімдері негізінде дайындалады.
  3. Ет: әдетте шошқа еті қолданылады, алайда тауық еті немесе сиыр еті болуы да мүмкін.
  4. Көкөністер: көк пияз, жүгері, сәбіз, бамбук, балдырлар.
  5. Жұмыртқа: пісірілген жұмыртқа, көбінесе соя тұздығында маринадталады.
  6. Дәмдеуіштер мен қоспалар: сарымсақ, зімбір, нори, күнжіт, ащы тұздық.

Қалай дайындау керек

Әуелі әрбір ингредиентпен бөлек айналысайық. Кеспені орамадағы нұсқаулық бойынша қайнатып алыңыз, әдетте бұл 3–5 минуттық уақытты алады. Етті жұқа тілімдерге кесіп, қуырып алу керек. Егер тағамды жұмыртқамен безендіретін болсақ, жұмыртқаны пісіріп алған жөн.

Сорпаны былай жасайды:

Үлкен кәстрөлде аз мөлшердегі майды қыздырып, туралған сарымсақ пен зімбірді қуырыңыз.

Тауық немесе шошқа сорпасын қосыңыз да, қайнатыңыз.

Содан кейін соя тұздығын, мисо пастасын немесе тұзды қосыңыз – бұл рамен түріне байланысты.

Отты азайтып, 20 минут қайнатыңыз.

Жинау мен ұсыну тәсілі:

  • Кеспені ыдысқа салыңыз.
  • Сорпаны құйып алыңыз.
  • Ет және басқа қоспаларды қосыңыз.
  • Көкөністермен (ең жақсысы – көк пияз), күнжіт, норимен безендіреміз.

Қоспалар туралы

Пакеттегі қарапайым кеспеден емес, раменді ерекше етудің жолы қандай? Оған айырықша ингредиентті қосу арқылы.

Бұл не болуы мүмкін:

  • бітеу пісірілген жұмыртқа
  • шикі жұмыртқа, оны кеспе және сорпамен бірге пісіруге болады
  • шаян таяқшалары
  • эноки саңырауқұлақтары
  • ірімшік
  • тұшпара (иә, дәл солай, қалауыңыз бойынша кез келген өлшемдегі және кез келген дәмге ие салмасымен)

Тағы не қосуға болады:

1) Дәмдеуіштер және тұздықтарды араластырып көріңіз. Әрдайым устрица мен соя тұздықтары, күнжіт майы, даршын қажет болары сөзсіз

2) Етті қуырар алдында соя тұздығында зімбір және сарымсақпен маринадтауға болады

3) Сүйек сорпасынан анағұрлым қанық дәм болады

Ал нені алып тастасақ болады?

Вегетариандарға етті саңырауқұлақтар немесе тофумен алмастыруға кеңес береміз, ал раменнің өзі көкөніс сорпасы негізінде жасалады.

Рамен рецептері

Үлкен кастрюльде тауық сорпасын, дашиді, соя соусын, мирана мен қантты қайнатыңыз. Сарымсақ, зімбір және жасыл пияз қосыңыз. 10 минут қайнатыңыз. Кеспені пакеттегі нұсқауларға сәйкес пісіріңіз. Сорпаны табақтарға құйыңыз, кеспе мен қоспаны қосыңыз (жұмыртқа, ет, менма).

Шошқа сорпасын қайнатыңыз, соя соусын, мирана мен мисо пастасын қосыңыз. Сарымсақ пен зімбірді қосып, 15 минут қайнатыңыз. Кеспені қайнатыңыз және табақтарға таратыңыз. Сорпаны құйыңыз, қоспаларды қосыңыз (жұмыртқа, шошқа еті, пияз, күнжіт).

Үлкен кастрюльде тауық сорпасын қайнатыңыз, мисо, соя соусы, мирана және қант қосыңыз. Сарымсақ пен зімбірді қосып, 10 минут қайнатыңыз. Кеспені қайнатыңыз және табақтарға салыңыз. Сорпаны құйып, үстіңгі жағын қосыңыз (жұмыртқа, ет, пияз).

Үлкен кастрюльде тауық сорпасын қайнатыңыз, тұз бен бейбітшілік қосыңыз. Сарымсақ пен зімбірді қосып, 10 минут қайнатыңыз. Кеспені қайнатыңыз және табақтарға таратыңыз. Сорпаны құйып, үстіңгі жағын қосыңыз (жұмыртқа, шошқа еті, пияз).

Үлкен кастрюльде көкөніс сорпасын қайнатыңыз, соя соусы мен мисо пастасын қосыңыз. Сарымсақ пен зімбірді қосып, 10 минут қайнатыңыз. Рамен кеспесін пісіріп, табақтарға салыңыз. Сорпаны құйып, үстіңгі жағын қосыңыз (саңырауқұлақтар, көкөністер, жұмыртқа, пияз).

Как вы оцените статью?
[Total: 0 Average: 0]